Extracțiile dentare

Extracția dentară este o intervenție care are drept scop îndepărtarea unui dinte care afectează alinierea celorlalți sau care nu poate fi recuperat prin tratament. Când există o vizibilitate bună asupra dintelui și risc scăzut de fracturare, discutăm despre extracția simplă, nechirurgicală, realizată sub anestezic local. În alte cazuri, când dintele nu a erupt sau este fracturat, se recurge la extracția chirurgicală, cu un grad de complexitate mai ridicat.

Screenshot-2015-05-01-04.55.34-300x300.png

Există anumiți factori pe care stomatologul îi ia în considerare atunci când un pacient se prezintă cu o durere dentară – gradul de mobilitate al dintelui, densitatea osului alveolar sau tipul de rădăcină al dintelui.

pic-14.jpg

Fiecare extracție trebuie realizată în funcție de pacient și de problemele de sănătate ale acestuia. Atât indicațiile, cât și contraidicațiile, variază în funcție de caz. Cea mai bună soluție atunci când întâmpinăm probleme ale danturii, este să ne prezentăm la cabinetul medicului stomatolog. Este necesar să discutăm cu acesta despre alte boli de care suferim, dacă acestea sunt un impediment pentru situația danturii sau ce tratament putem urma pentru a preveni agravarea afecțiunii dentare.

Nu este indicat să se recurgă la extracții în cazul femeilor însărcinate, pacienților cu tulburări de coagulare, persoanelor aflate sub tratement cu citostatice sau radioterapie. Persoanele care au suferit un infarct miocardic, cu cel puțin 6 luni înainte, nu sunt apte pentru extracții dentare.

Dorința medicului stomatolog este de a minimiza complicațiile și de a vă oferi cea mai bună soluție pentru problemele Dumneavoastră. De asemenea, tratamentul administrat, în timpul extracției sau după, este personalizat, în funcție de alte tratamente administrate sau de complicații din trecut.

tooth-extractions-300x138.jpg

Vă așteptăm la cabinetul Anadent pentru a găsi cele mai potrivite tratamente și soluții pentru problemele dumneavoastră dentare!

Comentarii