Pedodonția – între stres și zâmbete

Crescuți într-o lume a primitivei durerii stomatologice, majoritatea părinților văd mersul la dentist prin prisma propriilor trăiri și, într-o încercare ambivalent timidă și conștientă, încearcă să insulfe un puseu de optimism copiiilor lor, atunci când vine vorba de mersul la cabinetul stomatologic.

Între 2 generații, lumea medicală stomatologică face pași imenși în dezvoltarea unor proceduri și aparate ce reduc exponențial orice senzație de durere și discomfort, iar intervenții care acum 20 de ani se realizau în ore sau serii de intervenții, astăzi pot fi efectuate în fracțiuni ale timpilori anteriori. Coroborat cu progresele făcute în anestezie, putem spune ca mersul la dentist “nu mai e ce-a fost”.

Totuși, mulți părinți posedă reminiscențele unor experiențe mai puțin plăcute, și, instinctiv, încearcă să protejeze micuții urmași de potențialele efecte dureroase ale unei vizite la stomatolog.

Pe fondul prevenției în principal, dar și al diferențelor psihologice și anatomopatologice între adulți și copii, a apărut o specializare nouă în stomatologie: Pedodonția. Medici cu profunde cunoștințe stomatologice, cu experiență și cu dedicație, dar mai ales cu studii specializate, deschid ușa unor prichindei curajoși și le readuc zâmbetul de față. Psihologie, mediul plăcut, aparate, scaune și echipamente construite special pentru cei mici, metode de anestezie non invazive și abordări punctuale în formă continuă, fac din vizita la Pedodont o simplă formalitate, la finalul căreia bravul și simpaticul “pacient” revine în brațele protectoare ale însoțitorilor cu zâmbetul pe buze și cu concluzia îndreptățită: “Nu m-a durut deloc !”.

A trece peste marea barieră psihologică a adultului, legată de vizita la dentist, este cel mai greu pas atunci când vorbim de consultațiile stomatologice de la AnaDentKids. Când mama, tata, bunica, bunicul, mătușa ori vecina trag aer în piept și își înving propria teamă de stomatolog, copilul intră zâmbind într-o lume magică, unde poveștile cu dințișori fericiți și sănătoși prind viață și culoare.

Vă așteptăm la noua clinică dedicată special celor mici: AnaDentKids, cu o ofertă promoțională de deschidere. Pentru toate programările unei vizite la dentist a celor mici în luna iunie, aceștia vor beneficia de control gratuit, periaj profesional gratuit și reducere 10% la toate tratamentele.

Cu detalii suplimentare și programări, vă așteptăm la 0744144097.

Comentarii