Comunicate de presa

.

Competiția zâmbetelor clujene sănătoase

 Cluj-Napoca, 1 iulie 2014

Cabinetul de stomatologie și radiologie dentară digitală ANAdent din Cluj-Napoca lansează în data de 1 iulie o campanie inedită dedicată sănătății orale: „ClujANA DENTal selfie”. Campania se desfășoară timp de o lună sub forma unui concurs de fotografii și își propune să crească gradul de informare asupra importanței efectuării radiografiilor dentare, care pot preveni sau identifica și trata la timp diverse afecțiuni orale.

Campania “ClujANA DENTal selfie” se desfășoară în perioada 1-31 iulie în mediul online sub forma unei competiții între fotografii tip selfie, adresat tuturor locuitorilor din județul Cluj. Participanții trebuie să trimită un selfie cu zâmbetul lor larg, iar cele mai apreciate 5 imagini vor fi premiate cu câte un pachet de servicii: o radiografie dentară panoramică, o consultație și un plan de tratament. Prin această campanie ne-am propus să creștem gradul de conștientizare în ceea ce privește importanța radiografiilor dentare în combaterea și prevenirea afecțiunilor orale. Prin radiografia dentară, la orice durere sau discomfort se găsește originea exactă a problemei, pentru ca mai apoi să poate fi tratată corespunzător. Fiind conștienți de amploarea și deschiderea publicului român spre acest fenomen în trend numit “selfie”, ne-am gândit că este soluția optimă pentru a trage un semnal de alarmă asupra unui aspect mai puțin plăcut pentru o parte din persoane: vizita la dentist și controalele regulate” declară dr. Anamaria Boldizsar, managerul cabinetului ANAdent.

De multe ori dantura noastră poate să fie aparent sănătoasă la exterior, însă o radiografie dentară digitală cu minimul de radiații poate dezvălui diverse probleme la interior: fisuri în obturaţii, carii interdentare sau dezvoltate sub plombe, infecții, pierderi de masă osoasă, chisturi sau chiar cancer. “De-a lungul experienței noastre de peste 15 ani în domeniul stomatologiei și radiologiei dentare, ne-am confruntat deseori cu retincența pacienților în a-și face o radiografie, motivul invocat fiind expunerea la radiații. Prin această campanie dorim să tragem un semnal de alarmă și să informăm pacienții că efectuarea unei radiografii dentare digitale nu este dăunătoare, ba dimpotrivă poate ajuta la descoperirea timpurie a unor afecțiuni, care netratate la timp pot avea consecințe grave, precum pierderea dintelui respectiv. Tehnologia și echipamentele au evoluat, iar astăzi o radiografie digitală emană cu 90% mai puține radiații decât o radiografie clasică pe film, astfel că riscul la care sunt supuși pacienții este minim. Mult mai multe radiații ne afectează prin simpla folosire a telefonului mobil, a cuptorului cu microunde sau a unui ecran de calculatoradaugă dr. Anamaria Boldizsar.

Foarte multe persoane se ghidează după principiul de a merge la medicul stomatolog doar când sesizează deja o problemă de sănătate orală, concepție și obieci complet greșit, ce poate avea în timp consecințe grave. Prin consultații periodice, orice problemă poate fi interceptată și tratată, înainte de a deveni o afecțiune mai gravă și mai costisitoare pentru pacient. Astfel, prin această campanie, Cabinetul ANAdent își propune să ajute și la schimbarea considerentelor generale legate de vizita la medicul stomatolog și să promoveze sănătatea dentară așa cum ar trebui să fie ea, cu activități de prevenire și tratament corespunzător!

Cabinetul ANAdent a fost înființat în anul 2003 în Cluj-Napoca și  oferă servicii complete de diagnostic si tratament în domeniul stomatologiei generale și pediatrice, ortodonției, chirurgiei oro-dentare, implantologiei dentare, profilaxiei, radiologiei, proteticii și cosmeticii dentare.


Inhalosedarea capătă amploare în rândul părinților clujeni 

Cluj-Napoca, 13 mai 2014

Din ce în ce mai mulți părinți clujeni apelează în ultima perioadă la procedura de inhalosedare atunci când vine vorba de vizita la stomatolog a celor mici și efectuarea tratamentelor în cazul copiilor ce au fobie de dentist. Aceasta este cea mai sigură metodă de sedare folosită astăzi în clinicile stomatologice, al cărei efect este înlăturarea fricii și anxietății față de tratamentul dentar, pacienții rămânând conștienți și receptivi pe tot parcursul tratamentului.

Inhalosedarea este o procedură care se realizează cu protoxid de azot, un gaz ne-toxic, care acționează rapid și care se elimină singur din organism după întreruperea administrării.  Pacientul nu va mai simți stres sau frică, iar datorită beneficiilor sale, această metodă este recomandată și pacienților cu hipertensiune arterială, angină sau cu istoric medical legat de atacuri de cord. „Foarte mulți părinți vin în cabinetul nostru și mărturisesc că se confruntă cu probleme serioase atunci când trebuie să îi aducă pe cei mici la stomatolog. Sunt copii care plâng doar când văd sau aud instrumentele folosite de dentiști, în ciuda mediului prietenos, a jucăriilor sau a jocurilor de rol pe care le folosim pentru a crea o experiență cât mai plăcută. Un număr din ce în ce mai mare de părinți s-au convins că inhalosedarea este o metodă 100% sigură și optează pentru o astfel de metodă atunci când celor mici trebuie să li se facă o intervenție de care le e frică, dar fără de care sănătatea lor orală ar fi pusă în pericol” declară dr. Anamaria Boldizsar, manager la Clinica ANAdent.

Cabinetul de stomatologie ANAdentse numără printre puținele cabinete din județul Cluj care au adoptat metoda inhalosedării cu protoxid de azot. Acesta în combinație cu oxigenul determină un efect calmant asupra pacientului, care astfel nu va mai simți nici teama de intervenție și nici durere, gazul având și proprietăți ușor analgezice.”După ce medicul stomatolog termină intervenția se întrerupe administrarea protoxidului de azot și se administreză pentru câteva minute oxigen, pentru a se elimina din organism substanța inhalată”  adaugă dr. Anamaria Boldizsar.

Echipa de specialiști de la Clinica ANADent folosesc cu succes inhalosedarea atât la adulți, dar mai ales la copii. Cu ajutorul inhalosedării orice intervenție sau tratament nu mai provoacă niciun fel de durere fizică și automat va dispărea și frica de stomatolog pe care majoritatea copiilor o au. Oricâte eforturi se depun din partea părinților și stomatologilor de cele mai multe ori este greu ca micuții să se obișnuiască cu tratamentele dentare, ei tot se vor speria de durere, însă datorită inhalosedării, vor fi mult mai relaxați, iar vizita la medicul dentist se poate transforma chiar într-o experiență plăcută.

Cabinetul ANAdent a fost înființat în anul 2003 în Cluj-Napoca și  oferă servicii complete de diagnostic si tratament în domeniul stomatologiei generale și pediatrice, ortodonției, chirurgiei oro-dentare, implantologiei dentare, profilaxiei, radiologiei, proteticii și cosmeticii dentare.

 


 

Anomalii dentare la copiii cu vârste între 6 și 10 ani

Cluj-Napoca, 4 aprilie 2014

Studiul efectuat de Cabinetul Anadent Radiologie Cluj-Napoca în perioada 1 Martie 2013 – 28 Februarie 2014 asupra radiografiilor dentare panoramice la copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, a dezvăluit o incidență crescută a unor anomalii dentare. Cele mai frecvente probleme identificate se referă la prezența dinților supranumerari, dar și la absența unuia sau mai multor dinți din dentiția primară sau secundară a celor mici. Cercetarea a fost efectuată pe un eșantion de 426 ortopantomografii ale copiilor, investigația efectuată fiind extrem de importantă pentru cunoașterea cadrului de dezvoltare a danturii copiilor.

De-a lungul experienței noastre de peste 15 ani, în domeniul radiologiei stomatologice și a ortodonției, am fost mereu atenți la sănătatea copiilor și am încurajat constant părinții să le ofere o educație cât mai bună în acest sens. Pentru că un comportament sănătos începe de mic, iar perioada de 6-10 ani la copii este esențială în depistarea bolilor și anomaliilor dentare, am decis să demarăm un studiu care să poată dezvălui cu exactitate starea generală a dințișorilor copiilor noștri. Astfel, am stabilit o linie generală de cercetare și am analizat calitativ și cantitativ toate ortopantomografiile pe care le-am realizat copiilor din județul Cluj, pe parcursul unui an. În urma analizei, rezultatele nu au fost neapărat pozitive, mulți dintre copii înregistrând anomalii sau tulburări la nivel stomatologic” a declarat dr. Anamaria Boldizsar, manager la Anadent Radiologie.

Prin derularea acestui studiu amplu, echipa de specialiști de la Anadent Radiologie își propune să mărească gradul de conștientizare a părinților spre a-și educa copiii și a le oferi atenția necesară, pentru a preveni problemele ce pot apărea fără un tratament eficient și mai ales acordat la timp. „Am descoperit că aproape 9% dintre copii suferă de agenezii, lipsa unor dinți, și un procent similar au dinții supranumerari. Însă, din păcate, peste 22% dintre cazurile studiate au prezentat tulburări în zona de erupție, ceea ce înseamnă un semnal de alarmă, nu doar asupra lipsei unei igiene orale corecte și continue, ci și asupra unor lacune în alimentație, mai ales a carențelor de vitamine din legume ori a calciului din produsele lactate” adaugă dr. Anamaria Boldizsar. Pentru a avea continuitate, medicii radiologi de la Anadent Cluj-Napoca susțin vizitele periodice ale copiilor la dentist, de la o vârstă cât mai fragedă, respectiv 3-4 ani, din dorința de a reduce, în primul rând prin prevenție, efectele deosebit de grave ale unor astfel de anomalii netratate în timp util.

Cabinetul Anadent Radiologie oferă servicii complete de radiologie dentară digitală, principalul obiectiv fiind asigurarea unei danturi perfecte, prin abordarea celor mai moderne tehnici de diagnosticare. Dotat cu echipamente digitale non-invazive de ultimă oră, Cabinetul Anadent oferă tuturor medicilor stomatologi clujeni suportul radiologic necesar desfășurării în bune condiții a tratmentelor din cadrul cabinetelor proprii, iar pacienților le acorda garanția unor servicii eficiente pentru toate intervențiile ori tratamentele la care urmează să se supună.


Comentarii