Aparat dentar lingual

 

Zâmbetul nostru este cartea noastră de vizită, iar îngrijirea dinților este un subiect de interes atât pentru copii, cât și pentru adulți. Pentru ca zâmbetul nostru să emane sănătate și strălucire, de multe ori este nevoie de mici retușuri sau chiar de îndreptarea dinților. Fie că avem dinții strâmbi sau maxilarul mai proeminent, aceste imperfecțiuni ne împiedică să menținem o îngrijire orală adecvată, datorită faptului că periuța de dinți nu poate pătrunde în spațiile ce se formează din cauza orientării dinților.

10454557_903089466418773_4960344695962733487_n

 

Aparatele dentare linguale sunt dispozitive ortodontice fixe ce folosesc tehnica linguală. Această noua tehnologie este într-o continuă evoluție, studiile ortodontice ale ultimilor ani garantând rezultate tot mai performante, într-un timp tot mai scurt. Aparatul dentar lingual este lipit pe partea din spate a dinților, este aproape invizibil chiar și când zâmbiți larg. Bracket-urile în tehnica linguală sunt metalice sau din aliaj de aur și sunt personalizate pentru fiecare dinte în parte, astfel fiecare aparat este unic.

Tipuri de aparate  dentare linguale.

 

  1. STB Light lingual system– sunt special concepute pentru a satisface nevoile pacienților cu probleme de vorbire și de alimentație, precum și paciențiilor care își doresc un tratament ortodontic cât mai discret. Rezultatele pot fi vizibile după câteva săptămâni sau luni.
  2.  Incognito. Aparatul dentar Incognito este un aparat dentar lingual de ultimă generație pentru tratarea problemelor ortodontice. Utilizează un sistem de bracket-uri individuale pentru a reduce neplăcerile frecvent asociate cu purtarea de aparate dentare, cum ar fi dificultăți la vorbire și iritațiile limbii.

Principalele avantaje ale tratamentului cu aparat dentar lingual

  • În urma tratamentelor cu aparate dentare linguale, pacienții se bucură de obținerea unor rezultate cel puțin la fel de mulțumitoare ca în cazul utilizării dispozitivelor ortodontice tradiționale.
  • Se obtin rezultate foarte bune in timp scurt.
  • Aplicarea aparatului dentar lingual nu lezează suprafața anterioară a dinților, nici nu pătează smalțul.
  • Tehnica linguală previne riscul leziunilor la nivelul feței și a buzelor, în special pe parcursul activităților sportive.
  • Se poate folosi pentru pacienți de orice vârstă.
  • Este utilizat în cazuri simple sau dificile.
  • Baza individualizată a bracketurilor permite obținerea unui design extrem de subțire.
  • Bracket-ul este perfect adaptat la forma dinților.

Specialiștii cabinetului nostru vă stau la dispoziție! Pentru programări vă rugăm să ne contactați la 0744-144097 sau 0264-536945!

Comentarii