EROZIUNEA DENTARĂ

Eroziunea dinţilor presupune pierderea ireversibilă a smalţului dentar, cauzată de atacuri acide, nebacteriene, uzura dentară poate apărea în orice dentiţie şi poate avea atât cauze patologice cât şi psihologice. Procesul de erodare dentară se manifestă prin decolorarea dinților sau îngălbenirea acestora ca urmare a expunerii dentinei la acizii care determină eroziunea dentară. De asemenea, pacientul care are probleme cu erodarea dinților resimte o sensibilitate crescută a acestora.

soda-and-tooth-erosion

Factorii care influențează uzura danturii sunt : vârsta, sexul, ocluzie, parafuncţie, afecţiuni gastrointestinale, consumul excesiv de citrice sau alimente cu PH scăzut, factori salivari, anomalii congenitale, amelogeneză imperfecta ori dentinogeneză imperfectă.

Eroziunea dentară poate apărea în urma acțiunii acidului gastric. Cauzele erodării dinților sunt consumul frecvent de citrice și de băuturi acidulate,eroziunea dentară mai este determinată și de existența unor medicamente, care atunci când sunt mestecate sau sparte în dinți afectează smalțul dinților. Alcoolismul, regimul alimentar haotic, capacitatea salivei de neutralizare a acidității din gură sunt factori extrem de importanți care în timp produc erodarea dinților.

Tratamentul pentru eroziunea dinţilor constă în măsuri de prevenire prin vizite regulate la medicul stomatolog.Se recomandă evitarea consumului de băuturi cu acid, schimbarea modului de alimentație și evitarea consumului de substanțe acide seara. De asemenea, periajul dinților de cel puțin două ori și folosirea pastei de dinți cu conținut ridicat de fluor. Se mai recomandă consumul de lapte sau brânză în timpul mesei pentru a neutraliza acidul.

Specialiștii cabinetului nostru vă stau la dispoziție! Pentru programări vă rugăm să ne contactați la 0744-144097 sau 0264-536945!

Reclame

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s