MITURI DESPRE IMPLANTUL DENTAR

Implantul dentar este o piesă realizată din titan, de forma unui șurub, care înlocuiește rădăcina lipsă a unui dinte natural pentru susținere.

dental_implant

MITURI DESPRE IMPLANTUL DENTAR:

  1. Intervenția chirurgicală pentru implant dentar este foarte dureroasă

Ca orice altă intervenție chirugicală și această procedură se realizează prin tehnici de sedare/anesteziere, astfel fiind mai puțin dureroasă decât extracția unui dinte. În urma acestei intervenții pacienții pot simți un disconfort în timpul masticației, în acest caz sunt recomandate analgezicele.

  1. Implanturile dentare costă foarte mult

Implanturile sunt mai funcționale și mai durabile decât alte tehnici de reconstrucție a danturii. Deoarece sunt făcute ca să înlocuiască cât mai natural structura rădăcinii dinților, oferă un suport stabil și durabil în timp pentru dinții pacienților. Cabinetul stomatologic ANAdent oferă o serie de soluții finaciare, în conformitate cu nevoile pacienților.

  1.  Tratamentul cu implant dentar durează foarte mult

Tehnicile moderne de tratament cu implant dentar permit montarea implantului foarte repede, iar funcționalitatea lui este imediată.

  1. Implanturile dentare sunt greu de întreținut

Implanturile dentare sunt la fel de ușor de îngrijit ca și dinții naturali.  Vizitele periodice la medic și igiena orală corectă și completă vor asigura longevitatea intervenției și implicit calitatea vieții dumneavoastră.

  1. Sunt prea tânăr sau prea în vârstă pentru un implant dentar

Se recomandă ca această procedură, să se realizeze după 18 ani, deoarece până la această vârstă oasele maxilare încă mai cresc. Iar în ceea ce privește vârsta înaintată, nu există limită de vârstă superioară care să limiteze tratamentele cu implanturi. 

  1. Implanturile dentare au foarte multe efecte secundare

În urma acestei intervenții pacienții pot simți un disconfort în timpul masticației, inflamarea zonei, cât și un risc minim de apariție a unei infecții, în primele zile de la efectuarea procedurii. În peste 90% dintre cazuri, pacienții care au implant dentar se întorc la activitațile profesionale chiar din ziua urmatoare intervenției.

  1. Implanturile dentare nu sunt mai bune decât protezele dentare

Comparativ cu alte tehnici de reconstrucție a danturii, implanturile dentare prezintă o serie de avantaje:

  • implantul dentar poate înlocui un singur dinte fără a afecta țesuturile moi din jurul dinteluipermite păstrarea țesutului osos în locul în care se realizează extracția dintelui
  • procedura cu implant dentar permite restaurarea tuturor dinților, la fel de eficient ca și în cazul    protezelor dentare
  • nu există riscul ca mâncarea să rămână în zona coroanelor dentare

Specialiștii cabinetului nostru vă stau la dispoziție! Pentru programări vă rugăm să ne contactați la 0744-144097 sau 0264-536945!

Reclame

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s