Alimentația potrivită pentru dinți sănătoși

Știați că dinții albi te pot face să pari cu 10 ani mai tânăr?

În prezent îngrijirea dinților reprezintă o prioritate pentru fiecare dintre noi pentru a avea o dantură sănătoasă. În vederea prevenirii apariției anumitor afecțiuni orale, pe lângă o igienă riguroasă, este important să avem grijă și la alimentație. Factorii care duc la generarea cariilor sunt flora microbiană bucală, unele componente alimentare şi calitatea structurilor dentare.

Smalțul dinților este atacat de bacteriile din cavitatea bucală care transformă zahărul din alimente în acizi. O primă propunere pentru sănătatea orală include brânzeturile, carnea de pui sau alte tipuri de care, nucile și laptele. Conform cercetătorilor proteinele din aceste alimente previn apariția cariilor, datorită furnizării de calciu și fosfor necesare pentru a remineraliza dinții.

O altă alegere ar fi fructele și legumele care au un conținut mare de apă, cum ar fi merele, conopida, morcovii sau țelina – toate acestea funcționează ca o exfoliere abrazivă pentru dinți. De asemenea, toate aceste fructe și legume stimulează producerea salivei, iar aceasta luptă împotriva depunerii plăcii dentare și a petelor de pe dinți.
În cazul băuturilor se recomandă apa (apa fluorizată în special), laptele și ceaiul neîndulcit. În ceea ce privește procedura de digerare a îndulcitorilor și produselor fără zahăr, aceasta diferă de cea de digerare a zahărului, astfel nu se produc acizi care cauzează dezintegrarea.

Alimentația care dăunează dinților
Aici includem bomboanele –acadele, bomboane tari – fursecurile, prăjiturile, plăcintele, brioșele, chipsurile, covrigeii, cartofii prăjiți, bananele, stafidele și alte fructe uscate. Acestea conțin o cantitate foarte mare de zahăr. A se evita alimentele și produsele care pătează dantura: sucuri acidulate, vin, cafea, țigări, sos de soia și de afine.

Pentru control, tratament sau pentru întrebări legate de întreținerea unei danturi sănătoase, cabinetul ANAdent vă stă cu drag la dispoziție. Programări la: 0744-144097 sau 0264-536945.

Reclame

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s