Află mai multe despre anestezia dentară!

Anestezia dentară este o metodă des întâlnită și foarte folositoare de a face vizita pacientului la stomatolog mai ușoară. Fie că avem o anxietate legată de tratamentele dentare, trebuie să suportăm o procedură dureroasă sau pur și simplu avem o rezistență mică la durere, anestezia contribuie considerabil la confortul nostru, dar și ușurează munca medicului dentist.

Aceasta reprezintă tehnica prin care, introducându-se în organism substanțe cu efect de blocare a transmiterii impulsului nervos de-a lungul nervilor, are efectul de a atenua sau suprima temporar senzațiile dureroase resimțite. Se realizează cu ajutorul substanțelor anestezice, ca și xilina, hostacaina, procaina și acționează doar în zona în care sunt utilizate. Efectul lor poate dura mai mult, prelungindu-se și după terminarea procedurii, însă doar temporar. Efectele secundare sau complicațiile anesteziei dentare nu apar atât timp cât medicul este informat în prealabil cu privire la starea pacientului, la eventualele alergii ale acestuia sau tratamente medicamentoase pe care le urmează.

Tipurile anesteziei dentare:

  • Anestezia locală, care presupune amorțirea zonei unde va avea loc intervenția stomatologică; prezintă cele mai puține riscuri iar efectul durează doar câteva ore, scutind pacientul de disconfort în timpul procedurii, cu efecte minime pentru perioada post-intervenție.
  • Anestezia generală, care este mai profundă și induce o stare de inconștiență. Se realizează fie prin inhalarea unui gaz, fie prin injectarea unei substanțe. Pe tot parcursul intervenției, medicul anestezist va monitoriza starea de sănătate a pacientului, iar acesta nu va resimți nicio durere sau anxietate în acest timp.
  • Sedarea se folosește pentru reducerea anxietățiipacientului în momentul tratamentului și poate fi o sedare ușoară, în care funcțiile cognitive sunt doar puțin amorțite, sau o sedare profundă, în care pacienții nu mai resimt nimic.

În cazul anesteziei generale, sau ale sedării este necesar ca pacientul să fie însoțit de cineva și supravegheat până acasă, deoarece sentimentul de amețeală și dezorientare va persista mai mult timp, chiar după terminarea intervenției.

În ceea ce privește durerea resimțită, pacientul o va simți după ce va trece efectul anesteziei, iar aceasta variază destul de mult în funcție de intervenție și rezistența fiecăruia la durere. În cazul unor tratamente stomatologice foarte dureroase, medicul va propune administrarea unor analgezice pentru a o reduce.

Pentru ca anestezia dentară să fie realizată fără nicio problemă, medicii stomatologi vă recomandă:

  • Să nu consumați băuturi ce conțin cofeina cu aproximativ 12 ore înainte intervenției
  • Să-i comunicați medicului eventualele alergii sau afecțiuni generale de care suferiți pentru a vă cunoaște întocmai istoricul medical
  • Să încercați să mâncați o masă copioasă înainte de intervenția medicală
  • În cazul unei intervenții complexe, ce necesită o anesteziere mai profundă, rugați o persoană apropiată să vă însoțească pentru a ajunge în siguranță acasă.

 

Reclame

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s