Cele mai frecvente probleme dentare la copii

Copiii tăi de câte ori pe zi se spală pe dinți? Oare reușim să fim noi înșine un model de urmat pentru ei?

Știm cu toții că indicațiile medicilor stomatologi în ceea ce privește frecvența cu care trebuie să ne spălăm dinții zilnic este „minim de două ori”. La fel trebuie să procedăm și în cazul copiilor, începând de mici și obișnuindu-i cu acest ritual.

Copiii sunt expuși la problemele dentare încă de mici. Deseori ne întrebăm de ce apar carii atât de devreme deși suntem stricți în alegerea alimentelor iar dulciurile nu fac parte din obiceiul culinar zilnic al copilului nostru.

Oricare ar fi problema apărută la dințișorii copilului nu lăsa să treacă timpul, oricât de minoră ți s-ar părea. Medicul denstist te va sfătui ce este de făcut și îți va propune un plan de tratament care trebuie urmat, astfel încât problemele dentare ale copilului tău să fie rezolvate și să nu-i afecteze dantura mai târziu.

Copilul trebuie dus periodic la control, de două ori pe an, iar noi ca părinți trebuie să verificăm permanent eventualele probleme, pentru a acționa cât mai repede. Poate te intereseaza și acest articol.

Children-Dentist-Port-Macquarie

Iată câteva dintre cele mai frecvente probleme dentare cu care se confruntă copiii:

  • Cariile. Acestea pot apărea foarte devreme iar cauzele principale sunt, de obicei,igiena dentară incorectă sau alimentația nesănătoasă. Pentru a preîntâmpina complicațiile, acestea trebuie tratate imediat. Cariile sunt asociate cu dinţii permanenţi, însă ele apar frecvent şi în cazul dinţilor de lapte şi pot avea efecte negative asupra creşterii sănătoase a dinţilor permanenţi, afectând rădăcinle acestora.

bby with bottle

Caria de biberon. Cea mai gravă problemă a dentiției bebelușilor și copiilor mici, caria de biberon este cauzată de prezența constantă în guriță a zaharurilor din lapte sau din sucul de fructe. Caria de biberon apare și  atunci când copiluladoarme bând din biberon sau în cazul în care suge biberonul perioade lungi de timp pe parcursul unei zile. În cazul de față puteți inlocui biberonul cu lapte sau suc cu suzeta sau biberon cu apa, și nu uitați să curațați dinții și gingiile copilului imediat după fiecare masă. Aceste obiceiuri vicioase: suptul degetului, suzetei, biberonului, duc și la anomalii de dezvoltare dentomaxilară. Caria de biberon afectează până la 32% dintre bebelușii din țara noastră, conform unui studiu efectuat.

  • Gingivita reprezintă inflamarea gingiilor, lucru care se petrece pe fondul unor boli infecțioase sau din cauza unei igiene dentare deficitare.
  • Abcesul se produce ori din cauza unei carii foarte profunde care a ajuns la nerv, ori de la niște resturi de dințișori care au ramas acolo, distrugandu-se continuu. Acest lucru se poate întampla atât în cazul dinților de lapte, cât și în cazul dinților definitivi.
  • Traumatismele dentoparodontale reprezintă o problemă frecvent întâlnită la copii, multe dintre aceste traumatisme producându-se şi în timpul jocului.aparat-dentar
  • Aparatele dentare. Dinți nealiniați, dinți neuniformi, sau mușcătura incorectă, reprezintă alte motive pentru care e important să ajungem la dentist. Daca e nevoie sa punem copilului aparat dentar, preferabil ar fi ca acest lucru să se întâmple în jurul vârstei de șase-șapte ani, când are niște dinți definitivi, măcar incisivii și molarii de șase ani. În aceste cazuri se pot pune aparatele mobile, cele care se fixează și apoi se scot. Dacă se pune problema aparatelor fixe, ele necesită cam toți dinții definitivi, așadar se vor pune după vârsta de șapte ani.

Este foarte important de știut că netratarea dinților temporari poate avea ca rezultat pe termen lung apariția complicațiilor ce afectează masticația, fizionomia și fonația dar și sistemul cardiac, renal și respirator. De aceea, tratarea imediată a cariilor identificate este imperios necesară.

Te așteptăm la cabinetul de stomatologie pediatrică ANAdent Kids pentru o consultație, o radiografie dentară sau un tratament! Contactează-ne acum și fă o programare! Te asigurăm că atmosfera din cabinetul special amenajat pentru cei mici și echipa noastră de specialiști vor transforma vizita la dentist a copilului tău într-o experiență plăcută! Mai mult decât atât, începând cu luna iulie 2014, cabinetul nostru oferă servicii în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, astfel că puteți beneficia de servicii GRATUITE de stomatologie pentru copii!

 

Reclame

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s