Competiția zâmbetelor clujene sănătoase

Cabinetul de stomatologie și radiologie dentară digitală ANAdent din Cluj-Napoca lansează în data de 1 iulie o campanie inedită dedicată sănătății orale: „ClujANA DENTal selfie”. Campania se desfășoară timp de o lună sub forma unui concurs de fotografii și își propune să crească gradul de informare asupra importanței efectuării radiografiilor dentare, care pot preveni sau identifica și trata la timp diverse afecțiuni orale.

Campania “ClujANA DENTal selfie” se desfășoară în perioada 1-31 iulie în mediul online sub forma unei competiții între fotografii tip selfie, adresat tuturor locuitorilor din județul Cluj. Participanții trebuie să trimită un selfie cu zâmbetul lor larg, iar cele mai apreciate 5 imagini vor fi premiate cu câte un pachet de servicii: o radiografie dentară panoramică, o consultație și un plan de tratament. Prin această campanie ne-am propus să creștem gradul de conștientizare în ceea ce privește importanța radiografiilor dentare în combaterea și prevenirea afecțiunilor orale. Prin radiografia dentară, la orice durere sau discomfort se găsește originea exactă a problemei, pentru ca mai apoi să poate fi tratată corespunzător. Fiind conștienți de amploarea și deschiderea publicului român spre acest fenomen în trend numit “selfie”, ne-am gândit că este soluția optimă pentru a trage un semnal de alarmă asupra unui aspect mai puțin plăcut pentru o parte din persoane: vizita la dentist și controalele regulate” declară dr. Anamaria Boldizsar, managerul cabinetului ANAdent.

De multe ori dantura noastră poate să fie aparent sănătoasă la exterior, însă o radiografie dentară digitală cu minimul de radiații poate dezvălui diverse probleme la interior: fisuri în obturaţii, carii interdentare sau dezvoltate sub plombe, infecții, pierderi de masă osoasă, chisturi sau chiar cancer. “De-a lungul experienței noastre de peste 15 ani în domeniul stomatologiei și radiologiei dentare, ne-am confruntat deseori cu retincența pacienților în a-și face o radiografie, motivul invocat fiind expunerea la radiații. Prin această campanie dorim să tragem un semnal de alarmă și să informăm pacienții că efectuarea unei radiografii dentare digitale nu este dăunătoare, ba dimpotrivă poate ajuta la descoperirea timpurie a unor afecțiuni, care netratate la timp pot avea consecințe grave, precum pierderea dintelui respectiv. Tehnologia și echipamentele au evoluat, iar astăzi o radiografie digitală emană cu 90% mai puține radiații decât o radiografie clasică pe film, astfel că riscul la care sunt supuși pacienții este minim. Mult mai multe radiații ne afectează prin simpla folosire a telefonului mobil, a cuptorului cu microunde sau a unui ecran de calculatoradaugă dr. Anamaria Boldizsar.

Foarte multe persoane se ghidează după principiul de a merge la medicul stomatolog doar când sesizează deja o problemă de sănătate orală, concepție și obieci complet greșit, ce poate avea în timp consecințe grave. Prin consultații periodice, orice problemă poate fi interceptată și tratată, înainte de a deveni o afecțiune mai gravă și mai costisitoare pentru pacient. Astfel, prin această campanie, Cabinetul ANAdent își propune să ajute și la schimbarea considerentelor generale legate de vizita la medicul stomatolog și să promoveze sănătatea dentară așa cum ar trebui să fie ea, cu activități de prevenire și tratament corespunzător!

Cabinetul ANAdent a fost înființat în anul 2003 în Cluj-Napoca și  oferă servicii complete de diagnostic si tratament în domeniul stomatologiei generale și pediatrice, ortodonției, chirurgiei oro-dentare, implantologiei dentare, profilaxiei, radiologiei, proteticii și cosmeticii dentare.

FB_cover photo_final_1 copy

Reclame

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s