Nu lăsa durerile de dinți să-ți afecteze starea de bine!

Durerile de dinți, așa cum bănuim că am experimentat cu toții de-a lungul vieții, sunt foarte neplăcute și se spune despre ele ca ar fi cele mai greu de suportat.

Durerea de dinți apare când pulpa dentarăeste expusă sau inflamată. Pulpa dentară reprezintă zona internă a dintelui care este acoperită de un strat de dentină şi apoi de un strat dur, vizibil, numit smalț, care este bogat în minerale. Durerea dentară poate să apară chiar dacă este deteriorat doar stratul superficial de smalţ, fiind expusă dentina.

Cauzele durerilor dentare sunt multiple:

–          Cariile – acestea reprezintă cea mai întâlnită cauză a durerilor de dinţi. Cariile se formează atunci când bacteriile din gură descompun zaharurile în acizi care, în combinaţie cu saliva, dizolvă smalţul şi dentina. Dacă nu este tratată, caria pătrunde adânc în dinte, până când pulpa dentară este expusă.

–          Boli gingivale – acestea implică inflamarea gingiilor şi deteriorarea osului din jurul dinţilor. Bolile gingivale apar atunci când placa bacteriană produce toxine ccare irită gingia. Un prim simptom al acestor boli este sângerarea gingivală, aceasta producând în cele din urmă inflamaţii şi infecţii dureroase.

–          Sensibilitatea dentară – apare în momentul în care retragerea gingiei produce expunerea rădăcinii dintelui. Durerea apare la alimente fierbinţi sau reci. Medicul poate trata această afecţiune cu pastă de dinţi sau gel cu fluor.

–          Dinte fracturat – traumatismele sau muşcarea unui obiect / aliment dur pot avea ca urmare fisurarea dinţilor. Utilizarea sau atingerea dinţilor fisurați produce o durere ascuţită. Problema se poate rezolva cu o coroană dentară, însă dacă pulpa dentară a fost expusă infecţiei, este necesară obturarea canalului.

–          Obturaţiile – durerea poate apărea şi după obturarea unei cavităţi produse de o carie. Acest fapt este cauzat de faptul că pulpa dentară a fost atinsă şi ea de carie şi, ca urmare, se impune obturarea canalului.

–          Disfuncţia articulaţiei temporomandibulare – aceasta afecţiune reprezintă o inflamaţie dureroasă în locul în care mandibula este conectată de craniu. Durerea poate fi produsă de o varietate de factori, inclusiv artrită, traumatisme faciale, bruxism (scrâşnirea dinţilor).

–          Molarii de minte – apariţia molarilor de minte poate produce durere atunci când nu sunt aliniaţi corect sau când sunt încastraţi în mandibulă şi necesită extracţie chirurgicală.

Cum prevenim aceste dureri? Durerile dentare pot fi prevenite prin: vizite regulate la medicul dentist (Link spre site-ul Anadent), menținerea unei diete sănătoase, evitarea băuturilor acidulate și energizante, evitarea gustărilor dintre mese.

Cum stăpânim durerile dentare? Odată instalată durerea de dinți primul lucru pe care vrem să-l facem este, evident, să scăpăm de ea. Putem ameliora durerea clătind gura cu apă călduță și folosind ața dentară pentru a elimina resturile alimentare; încercați o compresă rece pe obraz; luați un analgezic.

Nu lăsa durerea să-ți afecteze starea de bine! La Clinica ANADent (link contact) te așteaptă specialiști pricepuți care îți vor rezolva problemele ce cauzează durerea. Ne găsești de Luni până Vineri între orele 9,00-20,00 și Sâmbătă între orele 9,00-12,00, la sediul nostru din P-ța M.Viteazul nr.9, ap 12;Tel: 0264-536945 sau 0744-144097.

Reclame

Un comentariu la “Nu lăsa durerile de dinți să-ți afecteze starea de bine!

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s