Sensibilitatea dentară

Este foarte neplăcut să încerci senzații dureroase atunci când bei sau mănânci ceva cald sau rece. Sensibilitatea dentară este o problemă cu care se confruntă mulți dintre noi. Mai mult decât atât, unii dintre noi avem această sensibilitate pe termen lung, ceea ce creează un real disconfort.

Ce este și când apare sensibilitatea dentară?

Sensibilitatea dentară este durerea de dinţi provocată de retracţia gingiei sau de uzura suprafeţei dentare, prin subţierea smalţului. Cea mai frecventă cauză de sensibilitate la adulţi este dezgolirea rădăcinii dintelui, consecinţă a microtraumatismelor la locul de contact dintre gingie şi dinte.

Periajul incorect, brutal, cu produse abrazive pot afecta smalțul dinților. De aceea,este indicat să ne spălăm dinții cu blândețe, folosind periuțe și geluri potrivite dinților noștri. Există o gamă largă de produse de îngrijire a dinților, de la periuțe până la pastă de dinți sub formă de gel pentru dinții sensibili și foarte sensibili. Să acorzi atenție alegerii potrivite este absolut necesar, mai ales, dacă te confrunți deja cu o sensibilitate la nivel dentar.

Sensibiltatea poate să apară și sporadic în urma unor tratamente cum ar fi albirea dinților, curățarea profesională, realizarea unor obturații, atașarea de aparate dentare. Dar acest tip de sensibilitate dispare într-o perioada scurtă de timp.

Vizita la medicul stomatolog este foarte importantă. El va analiza cauza sensibilității dentare, care poate să fie provocată și de traumatizme sau afecțiuni dentare care afecteză pulpa dentară (carii severe, fisuri ale dinților, încleștarea sau scrâșnirea dinților, presiuni asupra dinților).

Durerea provocată de sensibilitatea dentară este foarte neplăcută. Vestea bună este că există și soluții pentru atenuarea durerii și ținerea sub control a acestei probleme:

Apa de gură cu fluor creşte rezistenţa dinților. De aceea, trusa de îngrijire a dinţilor sensibili vaconține în mod obligatoriu apa de gură fluorurată, recomandată de medic, și aţa dentară. Folosirea aţei dentare previne formarea tartrului, alt inamic al dinţilor şi gingiilor. Utilizată dimineaţa şi seara, ea ajută la eliminarea resturilor alimentare de dimensiuni foarte mici rămase în spaţiile dintre dinţi.

Remediile naturiste completează lista de soluții când vine vorba de îngrijirea dinților sensibili: infuzii din florile de mușețel, frunzele de salvie, sunătoarea, florile de coada șoricelului (consumate o dată sau de trei ori pe zi) sau ceiaurile de tătăneasă, coada calului, urzică. Ele ajută la fixarea calciului, la remineralizarea smalțului.

Nu uita să ceri sfatul medicului stomatolog! Echipa ANAdent îți stă la dispoziție și îți poate spune cum să tratezi corect problema dinților tăi sensibili, determinând corect cauza, și îți va putea oferi o variantă personalizată a îngrijirii lor.

Sursa:http://www.romedic.ro

Foto: www.bowlanedental.com 

Reclame

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s