Cum scapi de respirația urât mirositoare în 5 pași?

Respirația urât mirositoare sau halena, cum este denumită în termeni medicali, este un subiect sensibil pentru multe persoane. Ea provoacă unul dintre cele mai stânjenitoare situații pe care le poți încerca atunci când stai de vorbă cu cineva. Partea bună a lucrurilor este că există și soluții care te ajută să scapi de respirația urât mirositoare.

Image

Cauzele pot fi multiple. Principala cauză a acestei probleme este acumularea de bacterii în cavitatea bucală, la nivelul dinților și al limbii, care se multiplică și elimină toxine cu miros neplăcut. Depunerea tartrului, afecțiunile gingivale și cariile sunt alte cauze ale respirației neplăcute. Ocazional, halena este declanșată de unele afecțiuni pulmonare sau gastrointestinale. Alte probleme de sănătate, precum infecțiile sinusale, ale amigdalelor sau diabetul, mai pot cauza respirația urât mirositoare. Alimentele consumate (ceapa, usturoiul sau peștele) sau fumatul se numără și ele printre cauzele frecvente ale instalării halenei.

Iată cum poți să rezolvi această problemă:

  1. Folosește zilnic periuța, apa de gură și ața dentară! Cel mai ușor și la îndemână mijloc este igiena orală riguroasă, aceasta implicând nu numai periajul dinților după fiecare masă, dar și al limbii care retenționeaza resturi alimentare și bacteriene. E foarte important să nu renunți la periajul de seară al dinților, oricât de obosit ai fi. Ața dentară și apa de gură să fie nelipsite din rutina îngrijirii dinților. Atunci când folosești ața dentară elimini 80% dintre bacteriile care cauzează halena, dar și inflamația gingiilor.
  1. Curăță limba cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este alcalin și înlătură acizii toxici din cavitatea bucală. Prin schimbarea Ph-ului gurii, vei simți un efect imediat.

  1. Bea multă apă și folosește alimente tari, precum pâinea, fructe și legume, în timpul zilei. Poți folosi guma de mestecat fără zahăr care pe lângă efectul mecanic de curățare a dinților și de stimulare a fluxului salivar conține și substanțe aromate.
  2. Alege verde! Există alimente care înlătură mirosul neplăcut al respirației și te pot ajuta să menții o respirație plăcută și proaspată. Vei fi surprins să afli că sunt foarte la îndenmână. Este vorba de plantele verzi. Din această categorie îți recomandăm pătrunjelul, menta proaspată și arborele de ceai. Mestecă pătrunjel sau menta proaspată ori de cate ori ai ocazia, pentru a-ți împrospăta respirația sau adaugă câteva picături de ulei de mentă sau ulei de arbore de ceai în apa de gură.
  1. Vizitează medicul stomatolog la cel puțin 6 luni. Numai el poate depista corect problemele dentare cu care te confrunți și el va putea să-ți propună intervențiile necesare pentru că tratarea afecțiunilor orale duce la combaterea halenei.

Știai că…

… periajul dinților și curățarea lor cu ața dentară îți pot prelungi viața cu până la 6 ani?

surse: www.sfatulmedicului.rowww.topsanatate.ro, http://www.bzi.ro

 

Reclame

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s