Totul despre fațetele dentare ceramice

.

Cu toții ne dorim ca dinții noștri să fie nu doar sănătoși, ci și albi și strălucitori. Aceștia inspiră sănătate, frumusețe și ne oferă un plus de încredere în forțele proprii. Pentru a ne întreține frumusețea dentară putem apela la aplicarea unor fațete dentare ceramice, care se poziționează pe dinți și conferă acea frumusețe naturală a zâmbetului.

Fațetele ceramice sunt niște restaurări dentare fizionomice, foarte delicate care se realizează pentru reconstituirea dinților. Acestea constau în foițe subțiri ce se aplică pe suprafața dintelui pentru a reface forma naturală a acestuia. Foițele ceramice sunt alegerea perfectă pentru dinții sparți sau ciobiți, pătați sau chiar și cei înghesuiți, iar efectele lucrării se păstrează pe termen lung și protejează dinții. Având o grosime chiar și redusă, este necesară șlefuirea unei cantități foarte mici de smalț însă efectul creat va merita din plin.  Mai mult, ele se pot aplica în doar două ședințe la cabinetul stomatologic.

Procesul începe cu consultația, imperios necesară, pentru ca medicul dentist să poată evalua starea de sănătate și istoricul dumneavoastră medical, pentru ca mai apoi să decidă dacă aveți nevoie de așa ceva și dacă tratamentul se poate realiza. Înainte de procedura propriu-zisă, se poate realiza și o simulare în urma căreia puteți vedea cum va arată zâmbetul dumneavoastră dupa aplicarea fațetelor. Medicul dentist va lua o amprentă a dinților dumneavoastră, fotografii și indicații, iar ulterior va realiza și aplicarea fațetelor de ceară pentru ca pacientul să poată avea o imagine de ansamblu asupra intervenției. Această simulare este importantă pentru pacient, mai ales în situațiile în care se realizează o restaurare mai mare, iar rezultatul final va fi foarte diferit de starea actuală a dinților pacientului.

Următorul pas constă în pregătirea dinților pentru tratament. Se elimină un strat foarte subțire de smalț pentru a crea loc, se va alege nuanța de alb care să se potrivească danturii și tenului, în funcție de dorința pacientului și de sfatul medicului dentist. Tot acum se va lua și amprenta dinților, dacă nu s-a realizat acest lucru înainte. Apoi, stomatologul va confecționa niște fațete temporare care vor fi aplicate pe dinții pregătiți, până ce cele ceramice vor ajunge de la laborator. Pe perioada în care aveți aceste fațete temporare trebuie să evitați alimentele foarte tari sau lipicioase și cele ce conțin coloranți artificiali puternici, însă în urma tratamentului final, aceste restricții nu vor mai fi valabile.

La următoarea vizită vi se vor aplica fațetele ceramice finale, în urma curățării dinților. După ce medicul verifică poziționarea, culoarea și forma lor, dumneavoastră veți pleca acasă cu zâmbetul perfect. Pentru ca rezultatele să se mențină și pentru sănătatea dumneavoastră, trebuie să mențineți o igienă orală adecvată ce include periajul, ața și apa dentară.

Reclame

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s