7 soluţii simple pentru albirea dinţilor acasă

_

De ce se îngălbenesc dinţii?

În cele mai frecvente cazuri dinţii îşi modifică culoarea deoarece în smalţ se infiltrează substanţe organice din alimente precum: cafeaua, nicotina, vinul roşu, ceaiul, ş.a, însă dantura poate căpăta o culoare mai închisă şi din cauza înaintării în vârstă (smalţul devine mai poros), tratamentului cu anumite antbiotice (ex: tetraciclina), unor traume la nivelul dinţilor ce produc necroza pulpei dentare sau chiar din cauza unor tratamente stomatologice incorecte.

 

Cum se realizează practic albirea dinţilor?

Substanţa activă care produce albirea este peroxidul de hidrogen, care atunci când pătrunde prin smalţ determină oxidarea dentinei, rezultând un alb reflectat prin smalţul translucent. Albirea dinţilor se poate realiza atât în cabinetul stomatologic (albire profesională), dar şi acasă prin diverse mijloace: paste sub forma de gel sau diverse remedii naturiste.

_

Albirea dinţilor acasă: 7 soluţii simple pentru a obţine un zâmbet de invidiat

 

  1. Bicarbonat de sodiu + lămâie

Probabil una dintre cele mai cunoscute metode de albire a dinţilor în mod natural este folosirea bicarbonatului de sodiu în combinaţie cu lămâia (acid citric), reacţia chimică dintre cele două determinând un efect de albire. Periaţi-vă dinţii cu această soluţie o dată pe săptămână, nu mai mult, deoarece substanţa poate provoca eroziunea smalţului dacă este folosită prea des.

  1. Căpşuni

Ştim că vă vine greu să credeţi, dar căpşunile chiar ajută la albirea dinţilor. Ele conţin o substanţă numită acid malic, care contribuie la îndepărtarea petelor de pe suprfaţa dinţilor, iar vitamina C ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene. Preparaţi o pastă din câteva căpşuni pisate pe care aplicaţi-o pe dinţi şi lăsaţi-o să acţioneze 3-5 minute. Repetaţi procedeul de 2 ori pe săptămână şi efectele nu vor întârzia să apară.

  1. Cărbunele vegetal

Folosit de sute de ani, în special în mediul rural, cărbunele vegetal poate determina albirea dinţilor, dacă este folosit o perioadă mai lungă de timp. Cărbunele vegetal poate fi procurat din farmacii în formă solidă sau ca pudră. Pentru cărbunele în formă solidă trebuie să frecaţi încet dinţii timp de 1 minut, după care să clătiţi cu apă şi să vă spălaţiapoi cu periuţa aşa cum faceţi în mod normal. Pudra în schimb puteţi să o amestecaţi cu câteva picături de suc de lămâie sau apă astfel încât să obţineţi o pastă. După periaj este deosebit de important să clătiţi foarte bine dinţii. Atenţie însă şi în acest caz să nu repetaţi procedura mai mult de 2 ori pe săptămână.

  1. Folosiţi paiul pentru anumite băuturi

Cafeaua, ceaiul, sucurile sau vinul produc îngălbenirea dinţilor, de aceea de fiecare dată când aveţi posibilitatea, folosiţi paiul pentru a reduce expunerea directă şi contactul acestor băuturi cu dinţii.

  1. Pasta de dinţi cu efect de albire

În comerţ se găsesc o varietate de mărci de pastă de dinţi cu proprietăţi de albire, care vă pot ajuta în eliminarae petelor de suprafaţă. Multe dintre aceste produse conţin chiar şi particule uşor abrazive, produse chimice sau agenţi de albire. Spre deosebire de alte produse, aceste tipuri de pastă de dinţi nu schimbă culoarea naturală a dinţilor.

  1. Benzile de albire a dinţilor

Aceste benzi sunt acoperite cu peroxid de hidrogen, sunt foarte subţiri şi transparente, se aplică uşor, se dizolvă în timp ce vă albesc dinţii şi rezultatele sunt vizibile după căteva zile.

  1. Kituri de albire a dinţilor

Un astfel de kit este format dintr-un gel de albire şi un fel de proteză (gutieră) realizată în laborator pentru fiecare pacient, în care se pune gelul şi care se poartă de două ori pe zi sau se lasă să acţioneze pe timpul nopţii, în funcţie de indicaţiile producătorului. Soluţia conţine un ingredient de albire care poate elimina atât petele adânci, cât şi cele de suprafaţă, nu pun în pericol smalţul şi practic schimbă culoarea naturală a dintelui.

Evident aceste metode de albire a dinţilor au efecte pe termen relativ scurt şi nu se compară cu o albire profesională într-un cabinet stomatologic, care se realizează mult mai repede, are efecte semnificativ mai bune şi despre care vă vom dezvălui mai multe în următorul nostru articol. Fiţi pe fază şi urmăriţi blogul cabinetului ANAdent deoarece promitem să vă oferim o mulţime de informaţii utile despre tot ce presupune sănătatea orală!

Reclame

Un comentariu la “7 soluţii simple pentru albirea dinţilor acasă

  1. Pingback: Albirea profesională a dinților | Blogul cabinetului ANAdent

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s