Implanturile dentare

Lipsa dintilor modifica modul in care aratam, vorbim si ne simtitm. Cauzata de diferiti factori (fie igiena   neadecvata a cavitatii bucale, fie alte probleme de sanatate ale corpului), cu totii incercam sa evitam aceste situatii neplacute. Cand este prea tarziu insa, putem apela la implanturile dentare care ne vor reda mobilitatea si confortul cavitatii bucale. Mai mult, implanturile sunt mai functionale si mai durabile decat coroanele traditionale sau puntile. Deoarece sunt facute ca sa inlocuiasca cat mai natural structura radacinii dintilor, ofera un support stabil si durabil in timp pentru dintii pacientilor.

In ce consta un implant?

Implantul dentar este o piesa realizata din titan, de forma unui surub, care inlocuieste radacina lipsa a unui dinte natural pentru sustinere.  Insertia acestuia se face dupa ce locul extractiei este curatat si vindecat, printr-o interventie chirurgicala usoara, sub anestezie, urmand ca acesta sa se integreze in os. Aceasta perioada de intregrare dureaza intre trei si sase luni, dupa care, I se poate atasa bontul protectic si ulterior coroana sau proteza cu care medical dentist inlocuieste dintele lipsa.

Oricine poate beneficia de un astfel de implant, insa inainte se recomanda o vizita la medic pentru a stabili daca exista alte probleme la nivelul organismului, care ar impiedica procedura (ex. calitatea osului receptor, afectiuni ale sangelui). De asemenea aceasta poate fi contrindicata anumitor boli cronice, iar cum sanatatea dumneavoastra este punctual de pornire in orice tratament, se recomanda ca medicul stomatolog sa studieze intregul istoric medical si dentar inainte de interventie.

Dupa implant

In urma interventiei, implanturile vor arata natural si vor functioan ca si restul dintilor, restabilind echilibrul si mobilitatea gurii. Veti putea manca si bea ca de obicei, fara restrictii sau dureri provocate de lipsa lor. Pot necesita o scurta perioada de adaptare, pentru ca dintii sa functioneze la capacitatea de masticatie normala, insa vor reda stabilitatea si confortul fara probleme.

Pentru ca sa va bucurati de o viata cat mai indelungata a implanturilor este necesara o ingrijire adecvata. Vizitele periodice la medic si igiena orala corecta si completa vor asigura longevitatea interventiei si implicit calitatea vietii dumneavoastra.

implants-pic

Reclame

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s