Cum să ne pregătim copilul pentru prima vizită la stomatolog?

În mod normal stomatologii recomandă ca prima vizită a copilului la dentist să aibă loc în jurul vârstei de 1 an, atunci când primii dințișori încep să crească.  Chiar dacă ați depășit acest termen sau nu, înainte de a programa o consultație pentru cei mici, iată câteva sfaturi utile care vă pot ajuta să transformați mersul copiilor la dentist într-o experiență plăcută:

kids-dentist
–  Asigurați copiilor o igienă orală încă de la început: odată cu apariția primilor dințișori periați-i ușor, folosind o periuță de dinți specială pentru copii. Acest lucru le va arăta celor mici cât de importantă este această activitate și totodată îi va obișnui cu ideea că cineva lucrează la dinții lor.

-Vizitați cabinetele stomatologilor la care intenționați să îi duceți pe cei mici , discutați cu medicii și alegeți-l pe cel mai potrivit pentru copilul Dumneavoastră, ținând cont de câteva criterii : ambianță (dacă există sau nu zone special amenajate pentru copii), experiența în lucrul cu copii pe care o are dentistul, modul în care acesta comunică cu cei mici, recomandări primite de la prieteni , etc.

-Fiți un bun exemplu pentru cei mici! Copiii învață din ceea ce fac părinții și le preiau conștient sau nu, obiceiurile, de aceea e important să le arătați chiar Dumneavoastră că îngrijirea dinților și mersul la dentist sunt lucruri normale. Periați-vă dinții împreună sau programați-vă și Dumneavoastră pentru un tratament stomatologic simplu (o curățare sau tratarea unei mici carii – o intervenție mai complexă în care se lucrează 50 de minute pe canal nu e tocmai indicată!) chiar înainte de intervenția lor; în acest fel cei mici o să vadă că și Dumneavoastră treceți printr-o experiență asemănătoare și totul este în regulă.

-Înainte de a aduce copilul la prima consultație, vă recomandăm să faceți o vizită la cabinet împreună cu cel mic, pentru ca acesta să facă cunoștință cu medicul și echipa sa și să se obișnuiască cu sala de așteptare. În acest fel , totul va fi mai familiar pentru copil atunci când va veni pentru prima consultație.

-Prezentați copilului prima vizită la dentist drept o experiență cât mai interesantă într-un loc nou,  plin de culori, cu multe jucării, unde va cunoaște persoane drăguțe ce vor avea grijă de dinișorii săi.

-Evitați cuvintele ce îi pot speria pe cei mici atunci când le vorbiți de dentist: “injecție”, “ace”,  “înțepătură”, “durere” și nu le promiteți recompense.

Relația dintre copii și medicul stomatolog se va dezvolta în timp, odată ce cei mici se vor familiariza cu această experiență, însă piatra de temelie a relației este reprezentată de prima vizită la dentist, de aceea contactul inițial dintre cei doi este deosebit de important, iar legarea unei prietenii încă de la început este obligatorie.

Sursa foto: www.emom.co.za

Reclame

Un comentariu la “Cum să ne pregătim copilul pentru prima vizită la stomatolog?

  1. Pingback: De ce și cum să acorzi atenție îngrijirii dinților de lapte? | Blogul cabinetului ANAdent

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s