Apa de gură în igiena dentară

Pentru ca igiena orală să fie completă și eificientă, pe lângă periajul dinților și folosirea aței dentare, rutina noastră zilnică trebuie să includă și utilizarea unei ape de gură. Aceasta elimină definitiv posibilele resturi alimentare rămase, deoarece acționează asupra întregii guri și poate ajunge acolo unde periuța sau ața dentară nu pot.

Folosită corect, împreună cu celelalte elemente de igienă orală, ea contribuie activ la sănătatea dinților noștrii prin îndepărtarea bacteriilor ce formează placă dentară, și mai mult, lasă mereu o respirație proaspătă. Apa de gură se găsește în diferite culori și sortimente, cu ingredinte active diverse tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoilor noastre de curățare.ann

Cum folosiți apa de gură pentru rezultate cât mai bune?

În primul rând trebuie să o alegeți pe cea care răspunde cel mai bine profilului vostru dentar. În comerț există trei tipuri de apă de gură, și anume:

  • Cea cosmetică (care are rolul de a împrospăta respirația și de a lăsa dinții curați, fără a-i proteja însă de bacterii);
  • Cea antiseptică (care pe lângă combaterea mirosului neplăcut, luptă și împotriva placii bacteriene);
  • Cea  cu fluorură (care se adresează nevoilor speciale de îngrijire și persoanelor cu sensibilitate dentară ridicată)

Pentru a ne bucura de efectele apei de gură la maxim, aceasta ar trebui inclusă în rutina noastră zilnică de îngrijire a dinților. După terminarea periajului dentar turnați cantitatea indicată pe ambalaj în capac și clatiți gura timp de 30 de secunde și până la 1 minut. Verificați însă durata exactă pe ambalaj deoarece datorită diversității produselor, ele au compoziție și grade de aciditate diferite. Clătirea se face în două moduri:

  • Fie prin clătirea propriu-zisă, adică mișcați apa în gură în așa manieră încât să poată pătrunde peste tot, pentru a acționa așa cum trebuie;
  • Fie prin gargară, care ajută la eliminarea bacteriilor din regiunea bazei limbii.

Nu înghițiți apa de gură niciodată după terminarea clătirii.

ana

Care sunt beneficiile?

Beneficiile introducerii apei de gură în programul dentar sunt multiple, începând cu respirația proaspătă care poate avea o durată de până la 3-4 ore în funcție de tipul de apă pe care alegem să îl folosim. Mai mult, datorită faptului că este lichidă pătrunde în toate colțurile gurii și ajută la întregirea curățeniei optime a cavității bucale. Datorită ariei largi de produse disponibile pe piață, oricine va găsi cea mai bună apă de gură care să corespundă nevoilor de igienă orală.

Trebuie reținut însă, că apa de gură nu se folosește singură și nu poate vindeca cariile deja formate, ea doar vine în completarea igienei dentare, datorită proprietăților antibacteriene și antiseptice. Pentru menținerea dinților sănătoși trebuie să ne formăm un obicei complet de curățare și să consultăm medicul stomatolog periodic pentru control. Astfel, apa de gură este un mijloc de îngrijire a întregii guri care aduce beneficii multiple și trebuie inclus în ritualul nostru zilnic de igienă orală pentru a diminua riscurile apariției placii bacteriene și a cariilor, dar și pentru a ne menține dinții frumoși și sănătoși.

Sursă foto: http://www.colgate.ro

Reclame

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s